projecten

projecten


Blinden en slechtzienden


Textielwandeling

Delft heeft in 1996 haar jubileum gevierd van 750 jaar stadsrechten. Bij deze gelegenheid heb ik aandacht geschonken aan DELFT als WEEFSTAD. In Delft zijn zowel lakenweverijen geweest als Wandtapijtweverijen. In het Techniek Museum heb ik een weeftentoonstelling georganiseerd over het weven door de eeuwen heen tot op de dag van vandaag. Hierbij heb ik het boekje geschreven Historische Textielwandeling in Delft.


Voor belangstellenden is het mogelijk een stadswandeling bij mij aan te vragen of u loopt op eigen gelegenheid met dit boekje in de hand, dat bij mij te bestellen is.Papier

Bij mijn weefsels wilde ik ook papier inweven. Daarom ben ik mij gaan verdiepen in het maken van handgeschept papier. Zelf papier maken is zo boeiend dat ik hier al vanaf 1990 mee bezig ben en al zeer veel objecten heb gemaakt. Ook hier werk ik weer gelaagd.

Het beste is de objecten zo te plaatsen dat zij van alle kanten te bekijken zijn.


Daarnaast heb ik series ingelijste werken gemaakt.In de telefooncel


Labels

Door mee te doen aan de Papier Trienale in Charmee in Zwitserland met het thema stad, kwam ik op het idee de beweging van de stad uit te beelden in gebogen golfkarton. De veelheid van de stad, zoals veel huizen, veel mensen, veel verkeer, veel lantarenpalen, veel.....heb ik uitgedrukt met zeer veel labels. De gelaagdheid en de golving veroorzaken het spel met licht en schaduw.


Het grootste werk Undulation is in opdracht gemaakt voor de expositie Miniartextil in Como. Verwerkt zijn 6000 labels. Dit werk heeft de maten: 350 cm. x 200 cm. hoog 30 cm. Elk jaar worden er 10 kunstenaars voor een groot werk of Instalatie uitgenodigd. De expositie is in de voormalige Basiliek uit de 12de eeuw: San Francesco, Como, Italie.


Het liggende object Folding 1 is geselecteerd door de jury.


Mixed Media

Bij deze series objecten van Wilgentenen heb ik mijn foto's zo bewerkt dat de beelden een eigen leven leiden en de oorsprong amper nog herkenbaar is. Het zijn foto's uit de loopgraven bij Ieper in Belgiƫ wilgentenen zijn gebruikt om de binnenmuren van de loopgraven te steunen.


Deze ingelijste 2 D. schilderijen zijn gemaakt in lagen verschillende soorten papier beschilderd met acrylverf en bestikt met vrij stikwerk.


Opdracht


Textiel


Voelboeken

Speciaal voor blinden en slechtzienden heb ik een serie boekobjecten en schilderijen gemaakt en deze geexposeerd in Galerie Abtwoude in oktober 2003. Speciaal om ook eens deze mensen kunstwerken te laten ervaren. Sommigen zijn fel gekleurd omdat er altijd slechtzienden zijn die toch nog net kleur kunnen herkennen.


Weefles


Weefsels

Dubbelweefsels die uit meerdere lagen bestaan. De lagen lopen onder en over elkaar door. Ik wil uit het platte vlak komen en voor extra dimensie en spanning zorgen. De dubbele weefsels die ook nog beschilderd zijn versterken die extra dimensie extra.

Weefsels die beschilderd zijn op de draden in het getouw.


Weefsels waarvan de schering op tafel bedrukt zijn met meerdere lagen zeefdruk.


De kleinste zijn 20 x 20 x 20cm. de grootste is 80 x 400 x 160cm.


Wilgentenen